Xbox One Strict Nat Type?

TheUnknownGamer Jul 23, 2014

  1. TheUnknownGamer

    TheUnknownGamer Fear
    0/47

    Joined:
    Sep 30, 2012
    Messages:
    488
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox One
    Anyone else having this issue at all? It started when I started playing Destiny but all my friends are playing it fine under a " Open " nat " , I might give my internet provider a ring but I have no clue atm
     
  2. AsamPedasJohor

    AsamPedasJohor Newbie
    0/47

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Messages:
    125
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Kuala Lumpur
    Console:
    Xbox One
    Havr u tried power cycle boot?
     
  3. Shadow

    Shadow Watchers Staff Member XPG Moderator
    430/564

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    8,989
    Likes Received:
    1,415
    Trophy Points:
    430
    Gender:
    Male
    Location:
    Floating in Space having a beer with the guy who d
    Console:
    Xbox One
    unplug all cable and only leave the X1 cable in turn off the network power wait 1-2mins turn on again and with only the x1 connected u should have an open if not den the only thing I no of is to ring them.

    But this should work most if the time.
     
  4. TheUnknownGamer

    TheUnknownGamer Fear
    0/47

    Joined:
    Sep 30, 2012
    Messages:
    488
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox One
    Nope o.o
     
  5. TheUnknownGamer

    TheUnknownGamer Fear
    0/47

    Joined:
    Sep 30, 2012
    Messages:
    488
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox One
    So unplug the HDMI and so on and just leave the Xbox cable in? Turn on my wifi and turn it back on? I'll try. It's really annoying, limited time for the Destiny beta as well =/
     
  6. Shadow

    Shadow Watchers Staff Member XPG Moderator
    430/564

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    8,989
    Likes Received:
    1,415
    Trophy Points:
    430
    Gender:
    Male
    Location:
    Floating in Space having a beer with the guy who d
    Console:
    Xbox One
    no sorry I mean only the network cable, so u should only have the x1 connected to the net nothing else connected to yr broadband.
     
  7. TheUnknownGamer

    TheUnknownGamer Fear
    0/47

    Joined:
    Sep 30, 2012
    Messages:
    488
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox One
    I even have a 100% wireless strength and 0% packet loss =/
     
  8. AsamPedasJohor

    AsamPedasJohor Newbie
    0/47

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Messages:
    125
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Kuala Lumpur
    Console:
    Xbox One
    No need to unplug everything. Just choose 'power saving'on power up settings. Press the xbox sign on the console for 5s or until it off and wait for 10s. Then switch back on. If the problem still occur. U might need to reboot ur router. If still occur maybe u need manually set up port forwarding. And lastly call ur isp provider if all the steps not working.

    Good luck
     
  9. TheUnknownGamer

    TheUnknownGamer Fear
    0/47

    Joined:
    Sep 30, 2012
    Messages:
    488
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox One
    Do you need a static IP for port forwarding?
     
  10. TheUnknownGamer

    TheUnknownGamer Fear
    0/47

    Joined:
    Sep 30, 2012
    Messages:
    488
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox One
    Right, thanks both. The problem is, even though I have a open nat type, it get the error message " Attention, No internet connection detected. Please check your network configuration and try again".

    But, when I press A and A again, it loads up the game .... This happens every 15-20 minutes.

    Could it be something to do with a port?
     
  11. AXkill3R

    AXkill3R StormKing
    0/47

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Messages:
    378
    Likes Received:
    70
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Rehab becasuse of XPGamesaves addiction
    Console:
    Xbox
    log onto your routers page and check that you have upnp enabled and possibly if its in your routers settings check to make sure that you arent using a cone nat type as i use to have connection issues with my X1 due to having a cone nat type.
    if these are all fine, try portforwarding the xbox ports to your X1, no you dont need a static ip to portfoward

    also if possible can you ping your xbox's internal ip and post back the latency
    (on your pc open cmd and type ping (ip address) you should be able to get your x1 ip from the network settings under advanced
     
  12. TheUnknownGamer

    TheUnknownGamer Fear
    0/47

    Joined:
    Sep 30, 2012
    Messages:
    488
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox One
    I've checked and UPnP is enabled. Honestly, I don't know how to portforward the Xbox one =/ Could we discuss it via PM if you have a minute? I also can't find anything about the "cone" nat type either.
     
  13. TheUnknownGamer

    TheUnknownGamer Fear
    0/47

    Joined:
    Sep 30, 2012
    Messages:
    488
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox One
    I just done like 6 different ports and nothing .. still getting the same message =/
     
  14. Shadow

    Shadow Watchers Staff Member XPG Moderator
    430/564

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    8,989
    Likes Received:
    1,415
    Trophy Points:
    430
    Gender:
    Male
    Location:
    Floating in Space having a beer with the guy who d
    Console:
    Xbox One
  15. Skeleton

    Skeleton Newbie
    0/47

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    227
    Likes Received:
    107
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    United Kingdom
    Console:
    Xbox
    If the above port forwarding doesn't work, I would suggest talking to you internet provider, xbox etc.

    Port forwarding worked for me.
     
  16. ha

    happytuber Newbie
    0/47

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    uk
    Console:
    Xbox
    yes its the new dashboard that making you strict nat im on the beta dashboard and im gettting it now and then and my ports are all open
     

Share This Page

Close