RGH Smells like its on fire/burning!

MastaOfEvil Aug 2, 2013

  1. MastaOfEvil

    MastaOfEvil Dev XPG Developer Lifetime Gold TeamXPG
    0/47

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    661
    Likes Received:
    326
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox
    I don't know where to put this, I'm not asking for support or anything I just thought I would share.

    So I wanted to play a Jap game so I turned on my RGH, I have not used my RGH console in a number of months, after I turned it on I went to the bathroom, when I returned my whole room smelled like burning electronics.

    I have disconnected everything from the console and am currently about to take it apart to see what happened, I will update when I have more info.

    Update 1: I have LED lights installed, it appears that one of the LED lights wire's have melted, Maybe it was short circuited? Will post pictures.

    Update 2: Pictures of LED wires. One wire was even melted to the Fan Housing!

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Menov

    Menov 5.0 COBRA R 1993 Lifetime Gold
    0/47

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    1,761
    Likes Received:
    1,092
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Indiana
    Console:
    Xbox
    Wow that could have been a catastrophe :cry: Good news, that it was just a led :eek:hh:
     
  3. Renegade

    Renegade Super Special Awesome XPG Developer
    105/188

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    1,212
    Likes Received:
    893
    Trophy Points:
    105
    Gender:
    Male
    Location:
    United Kingdom
    Console:
    Xbox
    Definitely post pictures.
     
    • Like Like x 1
  4. MastaOfEvil

    MastaOfEvil Dev XPG Developer Lifetime Gold TeamXPG
    0/47

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    661
    Likes Received:
    326
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox
    Pictures added.
     
  5. TheTripleDeuce

    TheTripleDeuce CanEH!dian
    35/47

    Joined:
    Aug 24, 2011
    Messages:
    578
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    35
    Gender:
    Male
    Location:
    Maritimes Canada
    Console:
    Xbox
    looks like u needa put in something to decrease the voltage going to your lights (i actually know the term im just having a brain fart right now)
     
  6. Renegade

    Renegade Super Special Awesome XPG Developer
    105/188

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    1,212
    Likes Received:
    893
    Trophy Points:
    105
    Gender:
    Male
    Location:
    United Kingdom
    Console:
    Xbox
    It's definitely the voltage that is the problem..which point are you powering the LED's from?
     
  7. MastaOfEvil

    MastaOfEvil Dev XPG Developer Lifetime Gold TeamXPG
    0/47

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    661
    Likes Received:
    326
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox
    I bought the console with them installed, I have never had a problem with them until now. I bought the console back around christmas 2012 and used it heavily for the first 3 or 4 months. It looks like they are connected to the motherboard right under where the power plug is.
     
  8. Renegade

    Renegade Super Special Awesome XPG Developer
    105/188

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    1,212
    Likes Received:
    893
    Trophy Points:
    105
    Gender:
    Male
    Location:
    United Kingdom
    Console:
    Xbox
    Can you take a picture of the points It's connected to?
     
  9. MastaOfEvil

    MastaOfEvil Dev XPG Developer Lifetime Gold TeamXPG
    0/47

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    661
    Likes Received:
    326
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox
    I just put it all back together since its working now xD

    I will take it apart again and try to get a pic or 2.
     
  10. mickey79

    mickey79 Developer XPG Developer
    0/47

    Joined:
    Jan 26, 2012
    Messages:
    892
    Likes Received:
    189
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Burbank, California
    Console:
    Xbox
    It's definitely the LED's and like Renegade pointed out - more then likely a voltage issue. I had a similar issue quite some time back with a bad capacitor & wrong wiring.
     

Share This Page

Close