[Release] Avalon Mods Tomb Raider Save Editor

Homura Feb 25, 2013

  1. Homura

    Homura Creator of Avalon XPG Developer Lifetime Gold
    0/47

    Joined:
    Mar 8, 2011
    Messages:
    857
    Likes Received:
    789
    Trophy Points:
    85
    Gender:
    Male
    Location:
    Wouldn't you like to know.
    Console:
    Xbox
    [​IMG]


    link:
    Hidden Content:
    You must reply before you can see the hidden data contained here.
    This is just something Avalon Mods has come up with.. Enjoy.

    Note: you need to have 1 of everything for it to work. so just play the game until you have that (shouldn't be too hard or take too long)

    How to use:
    1. open your save (Con File not the STFS)
    2. change anything you want
    3. hit save and it rehashes and resigns your save and mods it.
    4. put save back on usb
    5. Enjoy
     
    • Like Like x 17
  2. azooza

    azooza Newbie
    0/47

    Joined:
    Feb 13, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    Thx aloooooooot :eek:hh:
     
  3. Homura

    Homura Creator of Avalon XPG Developer Lifetime Gold
    85/94

    Joined:
    Mar 8, 2011
    Messages:
    857
    Likes Received:
    789
    Trophy Points:
    85
    Gender:
    Male
    Location:
    Wouldn't you like to know.
    Console:
    Xbox
    no problem :) enjoy.
     
  4. XPGemma

    XPGemma SaveTester
    25/47

    Joined:
    Jul 16, 2011
    Messages:
    95
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    25
    Gender:
    Female
    Location:
    EDINBURGH
    Console:
    Xbox
    none of these editors are working for me only the skill points are working
     
  5. Oodxboxlive

    Oodxboxlive Newbie
    0/47

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Messages:
    148
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    French
    Console:
    Xbox
    :gamer4: Thank you Boss ;)
     
  6. xpghax

    xpghax Gold Section Mod/Uploader
    205/282

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    8,914
    Likes Received:
    3,968
    Trophy Points:
    205
    Location:
    in sidey's basement :(
    Console:
    Other
    editor seems to work fine for me,if you want, pm me your save game and i will take a look at it for you ;)
     
  7. CruelGamer

    CruelGamer No Pain, No Gain!
    0/47

    Joined:
    Jan 4, 2013
    Messages:
    549
    Likes Received:
    113
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox
    Nice work on this mate!
     
  8. gold972

    gold972 团队XPG影响 Effect XPG Developer TeamXPG
    205/282

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    6,834
    Likes Received:
    14,873
    Trophy Points:
    205
    Gender:
    Male
    Location:
    France Kernal XDK
    Console:
    Xbox
    nice work mate ;)
     
  9. TheUnknownGamer

    TheUnknownGamer Fear
    0/47

    Joined:
    Sep 30, 2012
    Messages:
    488
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox One
    Awesome work mate ;)! Good job
     
  10. Homura

    Homura Creator of Avalon XPG Developer Lifetime Gold
    85/94

    Joined:
    Mar 8, 2011
    Messages:
    857
    Likes Received:
    789
    Trophy Points:
    85
    Gender:
    Male
    Location:
    Wouldn't you like to know.
    Console:
    Xbox
    send me your save and I will take a look at it.

    your welcome :) enjoy

    Thanks :) GUI took the longest to do.

    Thanks. I hope you enjoy it :)

    Thanks a lot. Enjoy :) It will be updated if anything new is found. so posting saves with anything It is missing will help.
     
  11. viRtuaL

    viRtuaL Newbie
    0/47

    Joined:
    Feb 12, 2013
    Messages:
    65
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    My Mom's basement
    Console:
    Xbox
    errors on my game save as soon as you load the save. says it has stopped working. http://ul.to/ai39y97u my game save
     
  12. TheUnknownGamer

    TheUnknownGamer Fear
    0/47

    Joined:
    Sep 30, 2012
    Messages:
    488
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox One
    Well what you done all payed of so congrats ^^!
     
  13. hb

    hbledsoe3 Newbie
    0/47

    Joined:
    Dec 7, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    Mine isnt working either. when i load the extracted gamesave, it just says the program has stopped working. Do you have to get to a certain part in the game before you use the tool? I just started the game like 30 minutes ago and haven't made it to a part where i have a weapon or where they talk about savage pts. Plz Help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  14. Homura

    Homura Creator of Avalon XPG Developer Lifetime Gold
    85/94

    Joined:
    Mar 8, 2011
    Messages:
    857
    Likes Received:
    789
    Trophy Points:
    85
    Gender:
    Male
    Location:
    Wouldn't you like to know.
    Console:
    Xbox
    your opening the con file and not the STFS right?

    thanks :)

    your not supposed to extract the STFS from the con file >.> you just open the Con file into the editor and the editor works fine. It also rehashes your save for you so no need to rehash afterwards.

    Edit: you may need to play a little more >.> get a weapon and 1 savage point then try again.. should only take an hour of playing maybe 2.
     
  15. hb

    hbledsoe3 Newbie
    0/47

    Joined:
    Dec 7, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    I Don't understand STFS and Con files. Kind of a Newbie. Im sorry... Can you explain a bit?
     
  16. viRtuaL

    viRtuaL Newbie
    0/47

    Joined:
    Feb 12, 2013
    Messages:
    65
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    My Mom's basement
    Console:
    Xbox
    Extract your save file with 360revolution, modia, horizon or whatever, then open that save and extract the contents out of your save. Mod what you want, replace the save data back into your main save resign n rehash
     
  17. hb

    hbledsoe3 Newbie
    0/47

    Joined:
    Dec 7, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    Thats what i did. I think i need to play a bit more to where i get a weapon...
     
  18. viRtuaL

    viRtuaL Newbie
    0/47

    Joined:
    Feb 12, 2013
    Messages:
    65
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    My Mom's basement
    Console:
    Xbox
    I have a weapon I have the bow, but I used my point. I will play more and get some more points. But it finds nothing and I know i have bow ammo and Xp. I thought that was the problem. Has to have some of everything to for the editor to load your save.
     
  19. Homura

    Homura Creator of Avalon XPG Developer Lifetime Gold
    85/94

    Joined:
    Mar 8, 2011
    Messages:
    857
    Likes Received:
    789
    Trophy Points:
    85
    Gender:
    Male
    Location:
    Wouldn't you like to know.
    Console:
    Xbox
    that isn't how you do it. you just extract the save onto desktop as-is and open it in my editor. you don't need to extract the STFS

    Your not supposed to do that.

    you are opening it the wrong way if your opening the STFS. you just extract your save onto the desktop/where ever you want it and then open it. there is no need to extract the content from the save.
     
  20. hb

    hbledsoe3 Newbie
    0/47

    Joined:
    Dec 7, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    Ok this

    Ok copied the save file and profile to the flash drive. then i connected to the computer. opened up usbxtaf. selected open usb drive. data partition, content, kept clicking over until i got to the savegame01.dat. extracted that file to my desktop. open mod tool. open the file and nothing is different. none of the things ive gained are there. skill pts, savage, etc. still i mod the gamesave and save. already rehashed and designed. inject back in the usbxtaf. play game. shows currupted now. WTF am i doing wrong!!!!!!
     

Share This Page

Close