Need Help Modding Gears Of War

GeneShogo26 Jun 21, 2012

  1. GeneShogo26

    GeneShogo26 Gold Member Gold Subscriber
    0/47

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    379
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    So as the title says I need help modding gears of war. I opened the Coalesced.ini and found the WarfareGame.Weap_AssaultRifleBase] and tried to change these values

    MagSize=999.MaxSpareAmmo=9999.PRM_Recoil=(Value=(00,00,00,00,00))

    and saved the file put it back to read only like it was and made sure the file size was the same and the org. then load up the game and it gives me a disk read error. please clean disk. So is there a way to fix this Ive tried editing it in both notepad and HxD and same results in both. Any help would be great. Thanks in advance.
     
  2. XPGCaboose

    XPGCaboose XPG Lifer TeamXPG
    0/47

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    6,016
    Likes Received:
    707
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    California, USA
    Console:
    Xbox
    you have to fix the sha-1 checksum in the default.xex and depending which gears game the md5 in the xbox360toc.txt.
     
    • Like Like x 1
  3. GeneShogo26

    GeneShogo26 Gold Member Gold Subscriber
    0/47

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    379
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    Awesome thats what i was missing. Thanks a ton Caboose!!
     
  4. XPGCaboose

    XPGCaboose XPG Lifer TeamXPG
    0/47

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    6,016
    Likes Received:
    707
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    California, USA
    Console:
    Xbox
    you are welcome. if you don't know how to do it take a look at this thread. i have pics and more details.
    http://www.xpgamesaves.com/topic/34971-singularity-iso-modding-help/

    any questions feel free to ask here and i'll help with whatever i can.
     
  5. GeneShogo26

    GeneShogo26 Gold Member Gold Subscriber
    0/47

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    379
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
  6. XPGCaboose

    XPGCaboose XPG Lifer TeamXPG
    0/47

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    6,016
    Likes Received:
    707
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    California, USA
    Console:
    Xbox
    no problem. glad to help.
     
  7. GeneShogo26

    GeneShogo26 Gold Member Gold Subscriber
    0/47

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    379
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    I do have one request though Caboose. So i have the default.xex which have been extracted unenc. but i cant seem to find the SHA-1 in it. I'm using hashtab to get the org value but then when i search for in it hxd it doesnt find it. Any help would be great. Thanks in advance
     
  8. XPGCaboose

    XPGCaboose XPG Lifer TeamXPG
    0/47

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    6,016
    Likes Received:
    707
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    California, USA
    Console:
    Xbox
    make sure you are looking through uncompresse and unencrpted default.xex. which gears are you modding?
     
  9. GeneShogo26

    GeneShogo26 Gold Member Gold Subscriber
    0/47

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    379
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    the first gears. and I did uncompresse and unencrpted default.xex. not really sure whats going on here. i also fixed the md5 in the toc to match the md5 of my moddified coalesced.ini
     
  10. XPGCaboose

    XPGCaboose XPG Lifer TeamXPG
    0/47

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    6,016
    Likes Received:
    707
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    California, USA
    Console:
    Xbox
    is your coal the exact same size?? it can not change at all.
     
  11. GeneShogo26

    GeneShogo26 Gold Member Gold Subscriber
    0/47

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    379
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    yep same size and verified the size in the toc as well. when i load the game the clean disk error pops up but the intro and stuff still run and display behind it. still cant find the sha-1

    nevermind Caboose I found it. Looks like my issue was with my org. xex file. downloaded another one and found the sha-1 will mod it and post back the results.
     
  12. GeneShogo26

    GeneShogo26 Gold Member Gold Subscriber
    0/47

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    379
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    That was it! works great now with everything fully modded. Thanks again for all the help Caboose! your the best.
     
  13. XPGCaboose

    XPGCaboose XPG Lifer TeamXPG
    0/47

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    6,016
    Likes Received:
    707
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    California, USA
    Console:
    Xbox
    glad to hear you got it going.
     
    • Like Like x 1

Share This Page

Close