Thread Status:
Not open for further replies.

How To Mod Minecraft Xbox 360 and Fix Common Errors

Bullet Jun 5, 2012

  1. Bullet

    Bullet XPG Original Founder EST 2000 XPG Administrator XPG Founder
    0/47

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    20,981
    Likes Received:
    7,962
    Trophy Points:
    550
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox
    A lot of people seem to be having a couple issues when modding Minecraft for xbox 360.
    These errors are easily fixed dont worry!

    So before posting yet another ... i cant get minecraft modded topic ... READ ON!



    USB

    1. Put items into your inventory and then in-game then save and exit
    2. Extract your save from your USB
    3. Open your save into the Editor
    4. Mod what you want and Save
    5. Rehash/Resign your save and put your save back on your USB
    6. PLAY!

    #FAQ#

    KV.bin Error
    This Error is nothing to worry about (it's annoying but doesn't really do anything). If you want to fix it then download this file and put it in the folder that it says it's missing from: http://www.mediafire...mb7hmzicqgmvu4x
    --------------------------------------------------------------------------------
    ­­---------------------------------------
    String Error (Inventory Not Loading)
    This is caused because the Editor sometimes doesn't display some items (Blank Drop-down box), to make it work, just change the Blank Items to any Item and the Editor will save.

    --------------------------------------------------------------------------------­­---------------------------------------
    Net Framework Error
    All you have to do is install the newest version of .Net Framework (4.0):
    http://www.microsoft...s.aspx?id=17851

    Tutorial by xiVSQUIRRELVix

    If you find this tut useful , please rate , comment , subscribe
     
    • Like Like x 3
  2. Dylandy05

    Dylandy05 The Blue Waffle Power Ranger Lifetime Gold
    125/188

    Joined:
    May 30, 2010
    Messages:
    2,374
    Likes Received:
    194
    Trophy Points:
    125
    Gender:
    Male
    Location:
    Rochdale
    Console:
    Playstation 4
    nice tut b this should help ppl whos having issues ;)
     
    • Like Like x 1
  3. Si

    Sicksicsix Newbie
    0/47

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    I was using the stand alone editor and was getting string errors for the 1st time, but then I tried this version attached to the 360-rev program and it appears to be working again.
     
  4. Bullet

    Bullet XPG Original Founder EST 2000 XPG Administrator XPG Founder
    550/564

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    20,981
    Likes Received:
    7,962
    Trophy Points:
    550
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox
    The standalone version isnt the same as the one in 360Revolution.

    360Revolution Minecraft editor has had many bug fixes and some alterations.
     
  5. Shadow

    Shadow Watchers Staff Member XPG Moderator
    430/564

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    8,998
    Likes Received:
    1,411
    Trophy Points:
    430
    Gender:
    Male
    Location:
    Floating in Space having a beer with the guy who d
    Console:
    Xbox One
    mine Freeze at the loading screen thats when i no its fuc* up. lol but always have a copy of it on the laptop.
     
    • Like Like x 1
  6. km

    kmssd Newbie
    0/47

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    This sounds like fun
     
  7. Joined

    Joined Newbie
    0/47

    Joined:
    Jun 11, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    Ok, so I edited my save and it worked, until I look in my inventory. It freezes and so I open the program back up to troubleshoot, and I get KVM bin error, when i try to save, I get the box with red words and such... ALL I WANT IT CLAY and now i can't even play the world I have put more than 15+Hours in. Please message me what to do, I will pay 5.00$ paypalm
     
  8. Wallsch

    Wallsch Lifetime Gold Lifetime Gold
    185/188

    Joined:
    Oct 3, 2011
    Messages:
    4,647
    Likes Received:
    528
    Trophy Points:
    185
    Gender:
    Male
    Location:
    Wausau, Wi
    Console:
    Computer
    You should ALAWAYS backup a file you're modding. Modding has a high chance of freezing, corrupting and just downright failing. As for your current problem try putting less on the save.
     
    • Like Like x 1
  9. Joined

    Joined Newbie
    0/47

    Joined:
    Jun 11, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    But is their any type of fix for this?
    Please?
     
  10. Wallsch

    Wallsch Lifetime Gold Lifetime Gold
    185/188

    Joined:
    Oct 3, 2011
    Messages:
    4,647
    Likes Received:
    528
    Trophy Points:
    185
    Gender:
    Male
    Location:
    Wausau, Wi
    Console:
    Computer
    I don't know. I've never modded Minecraft so I'd say wait until someone comes on who knows what they're talking about.
     
  11. Joined

    Joined Newbie
    0/47

    Joined:
    Jun 11, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox

    Alright thanks,
     
  12. Joined

    Joined Newbie
    0/47

    Joined:
    Jun 11, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    Update
    I fixed it..

    I somehow put air in my inventory, so every times opened it it woul freeze
    Fix: set everything to a single material by scrolling down, hilight. The (block) and change it
     
  13. SplinterMM

    SplinterMM Newbie
    0/47

    Joined:
    Jun 10, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Logan Township, NJ
    Console:
    Xbox
    I am trying to use the stand alone version. I can't get 360 revolution to run at all, which I haven't gotten any help with in my topic.

    I have followed the steps exactly for the minecraft editor, I have my inv filled with dirt. Any save I try to use after extracting it won't be read. The program just says "No file". I asked for help on another board, but had no help. This is getting a bit frustrating. I really just want some clay and cocoa beans, and maybe something else that you can't normally have. I can't use the stand alone program or 360revolution. Maybe some mysterious force doesn't want me messing with my game lol.
     
    • Like Like x 1
  14. SplinterMM

    SplinterMM Newbie
    0/47

    Joined:
    Jun 10, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Logan Township, NJ
    Console:
    Xbox
    Firstly, everything is working fine for me now, after many headaches.

    Secondly, the video has been taken down for some kind of violation. I never got to see it, so I have no idea what it could have been.

    Thirdly, for anyone having the problem where you put the items in your inventory, but they don't show up in the game and/or when you go to add items and there aren't many slots available, the issue can be from anyone else you had play in your world. The items may have been put into their inventory. Have your friends come back into the game and check their inventories for you.

    My issue was that I hooked up a second controller and signed on under a second account I had made before in order to do the first dispenser dupe glitch. When I went to mod my save I thought it was odd that I only had around 10 slots to fill, and that the items listed there already weren't what I put in to fill up each slot. I went crazy trying to figure this out. I tried watching the video here, but it was already taken down. I tried editing the save again, but it always still had the clay I added with the mod to start with. I thought maybe I misunderstood something so I started checking all of my chests in the world, but I have so many all over. I starting reading all the help threads on here looking for something similar. I finally found something that made me check my other account's inventory, and it was there.
    I tried different things to make it switch to my main account's inventory when I edited the save, but nothing worked.


    Anyway, maybe this will help the next person. If no one has played in your world and there still aren't as many slots o fill in the editor as there should be, don't forget to have your inventory filled up with anything (I use cobblestone or dirt) and then the problem should be fixed. If anyone has a similar issue and can't follow what I said, feel free to PM me and i'll help if I can.
     
  15. ri

    richyhop1 Newbie
    0/47

    Joined:
    Jun 9, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    i did the minecraft mod and i heard that the update stopped/patched the mod. am i right? is there any other way to mod it??
     
  16. techartking

    techartking Newbie
    0/47

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox
    i modded my gamesave but when i went to save it i got a could not find a part of the path error something to do with TEMPStorage folder anyone got a fix for this? cause its just loading normal gamesave not the changed one.

    i got it to work it turned out 350rev was not showing the other save as i had 2 copies of the same world tell i opened a diff program it showed the copy i removed it an all was good :)
     
  17. Bu

    BulletPR00FXX Newbie
    0/47

    Joined:
    Mar 3, 2012
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    how come when i get more than like 2 other people in my game, then try to mod the save, it shows crap in some of my chests as someones inventory?
    like, i can mod my inventory, and 1 other players inventory, but when more than that joins it messes up? hard to explain... but i dont know how to fix it so i can see only mine and 1 friends inventory instead of this random crap in chests. also, i dont think it works when i try to change whats in the chests...
     
  18. Bu

    BulletPR00FXX Newbie
    0/47

    Joined:
    Mar 3, 2012
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    i would say that becouse you cant have those types of things yet until the game is updated, so its corrupting ur file?
     
  19. Mi

    Minecraft1405 Newbie
    0/47

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    im not too sure but will some items that arent released in the current version make it freeze or crash im just wondering...
     
  20. Davyzz

    Davyzz Loser BANNED
    0/47

    Joined:
    May 18, 2012
    Messages:
    2,456
    Likes Received:
    298
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, Wales.
    Console:
    Xbox
    everything in the game right now (mob spawners, bedrock) can be added but be weary as they could cause a crash.. pistons.. melons etc etc.. (the obvious things) will corrupt your save instantly.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

Close