How to make a conversion cable for old probe to probe 3

gxev5 Nov 27, 2012

  1. gx

    gxev5 Newbie
    0/47

    Joined:
    Nov 27, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    I have a Blaster CK3 that comes with a Probe and i whant to extract the key of a virgin liteon DG-16D2S that have FW 0251(MS updated from original FW 74850 in dashboard update (13146). The thing is that i read and i need a Probe 3 to do this using the new method PMT. I find a cable to convert a old probe to a probe 3. Is there a tutorial that shows how to make that cable or edit my existing probe to work like probe 3?

    Thank!
     
  2. XPGCaboose

    XPGCaboose XPG Lifer TeamXPG
    0/47

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    6,016
    Likes Received:
    707
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    California, USA
    Console:
    Xbox
    if you buy this cable
    http://www.modtraders.co.uk/xecuter_probe-3_pmt-conversion-cable.html

    then that is all you need for whatever probe you may have.
     
  3. gx

    gxev5 Newbie
    0/47

    Joined:
    Nov 27, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    I found that i only have to cut the 3.3v wire in half and connect a switch between the two ends. This is the diagram that i found to know what wire is the 3.3v one.
    [​IMG]
     
  4. sensi420

    sensi420 Newbie TeamXPG
    0/47

    Joined:
    May 20, 2012
    Messages:
    2,536
    Likes Received:
    4,912
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In your kitchen drinking your MILK!!!
    Console:
    Xbox
    If you have a old probe you add a switch to it.
    If u use the wires that came with your probe it will be the one that the brown cable is also going to
     
  5. gx

    gxev5 Newbie
    0/47

    Joined:
    Nov 27, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
  6. dr

    drewjbx Newbie
    0/47

    Joined:
    Apr 13, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    can you tell me the process of extracting key with this added switch... turn off switch before touching point? what point suppose to probe?
     
  7. jayt180703

    jayt180703 i think ive broke it
    0/47

    Joined:
    Jul 27, 2011
    Messages:
    1,976
    Likes Received:
    282
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    PLAYBOY MANSION .
    Console:
    Xbox
    turn off switch probe mpx01 then turn on switch it should get the key for you .
     
  8. IIEvolution85II

    IIEvolution85II Gamerscore Wreckage :) Gold Subscriber
    0/47

    Joined:
    Aug 9, 2011
    Messages:
    4,881
    Likes Received:
    705
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    XPG all the Time!!!!
    Console:
    Xbox
    Just buy the cable which Caboose said so much easier ;)
     

Share This Page

Close