Hitman HD Research

KingBoo Feb 4, 2013

  1. KingBoo

    KingBoo Newbie
    0/47

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    51
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    AU
    Console:
    Xbox
    I got teleport working as a button bind just like on the PC version in silent assassin but enabling cheats in the main.ini file does not work, complete level as a button bind does not work and I am interested if anyone else is looking to mod this as I think it is moddable but I don't have unlimited discs.

    Here's the modded config for silent assassin:

    http://www.mediafire...6a7smndkb22dbkw

    Teleport = Dpad Down

    Hitman Contracts Config:

    http://www.mediafire.com/?hbvszmwu8a6217o
     
    • Like Like x 1
  2. XPGCaboose

    XPGCaboose XPG Lifer TeamXPG
    155/188

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    6,016
    Likes Received:
    710
    Trophy Points:
    155
    Gender:
    Male
    Location:
    California, USA
    Console:
    Xbox
    in the ini you made sure to add

    EnableCheats 1 to the bottom first correct before trying to add your console commands? also i see you have tried to input the level skip as well. was this working or did this need testing as well?
     
    • Like Like x 1
  3. De

    DellBoy Veni Vidi Vici Lifetime Gold
    235/282

    Joined:
    May 5, 2012
    Messages:
    4,228
    Likes Received:
    2,565
    Trophy Points:
    235
    Location:
    Under Your Bed
    Console:
    Xbox
    great, he also has more files to test as well hopefully we will get some good iso mod's from this and be able to enable all cheats ;)
     
  4. Vash The Stampede

    Vash The Stampede Developer XPG Developer TeamXPG
    205/282

    Joined:
    Mar 13, 2011
    Messages:
    4,402
    Likes Received:
    2,291
    Trophy Points:
    205
    Gender:
    Male
    Console:
    Xbox
    yea if your going with the console command binds there is more then just teleport lol
     
  5. CRACKbomber

    CRACKbomber Resident Xbox Guru XPG Developer
    25/47

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Messages:
    276
    Likes Received:
    235
    Trophy Points:
    25
    Gender:
    Male
    Location:
    Michigan
    Console:
    Xbox
    I've tried modding Hitman Blood Money by adding the cheatsenabled 1 to the ini. It worked on RGH because I could make the file bigger, but ISO modding is a different story. I've tried removing the data from it and no luck. I think it's impossible.
     
  6. KingBoo

    KingBoo Newbie
    0/47

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    51
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    AU
    Console:
    Xbox
    I did add the EnableCheats 1 to the ini by overwriting the line for controler vibration and it had no effect. Level skip did not work either.

    I also tried adding the cheats for god mode and invisibiity to Contracts. No luck there as well.

    Thanks for the help by the way
     
  7. KingBoo

    KingBoo Newbie
    0/47

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    51
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    AU
    Console:
    Xbox
    Your right with blood money but now the ini is bigger for both games on the HD pack so I was able to get the EnableCheats line in there just to no real effect. I dont understand why teleport works but the others are not. I could be using the wrong set of commands perhaps because I am going with the old PC stuff but still teleport works so I a bit stumped.
     
  8. KingBoo

    KingBoo Newbie
    0/47

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    51
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    AU
    Console:
    Xbox
    Yes there is but which ones actually work is the trouble.
     
  9. sa

    savstar Newbie BANNED
    0/47

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    260
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    England
    Console:
    Xbox
    Hi guys,

    I just had a quick look into the save file that Delboy uploaded on here to see if I could find anything, looks like we may be able to mod inventory.

    Opened the save in 360rev and looked in contents tab to find 2 files, one named inv and the other named mtx.

    Now I opened the inv file in hex workshop and it appears that there is 3 descriptions of inventory items, we may be able to swap them out with other inventory items and possibly mod ammo amounts?

    This is what is in the inventory so far:

    4.GunHardballer_PICKUP
    4.CloseCombatChloroform
    4.CloseCombatKitchenKnife

    If we can find the names of other inventory items, and if they are indeed the same name descriptions as the pc version, we could put this to the test.

    Will have a quick look through the mtx and post back any results on this also.

    Hope we can figure something out on this guys, and good luck ;)
     
    • Like Like x 1
  10. sa

    savstar Newbie BANNED
    0/47

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    260
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    England
    Console:
    Xbox
    Hi guys,

    Found there was nothing to mod in the mtx file within the save, still a possibility with the inv file.

    Regarding possible iso mods, via editing config files for silent assassin, I managed to pull up this info for silent assassin pc version.

    Cheat mode
    • Note: This procedure involves editing a game file; create a backup copy of the file before proceeding. Use a text editor to edit the "hitman2.ini" file in the game folder. Add the line "EnableCheats 1" (case-sensitive) to the bottom of the file. Type one of the following case-sensitive codes during game play to activate the corresponding cheat function. Note: Do not type the codes too quickly or they will not be recognized.
    • Alternately, press ~ during game play, then press [Tab] to scroll through the commands. Many core game commands that are useless to the player will appear, but other commands such as God mode and invisibility are included.
      Thanks to Brendan Moore
    Effect Code Toggle God mode (US keyboard) IOIRULEZ Toggle God mode (European keyboard) IOIRULEY All weapons and items IOIGIVES Full ammunition IOIEQPWEAP Refill health IOIHITLEIF Toggle slow motion enemy death IOISLO Toggle bomb mode IOIER Enable punching IOIHITALI Toggle lethal mode IOILEPOW Toggle gravity IOIGRV All guns act as nail guns IOINGUN Toggle Megaforce weapons IOIPOWER All guards slow WININGMAN Cult member clothes ITNOTFORME Rocket launcher IOIFIRE All pistols IOIEQPPISTOL or IOIEQPGUN Toggle fast running IOIROCKET or IOISPEED Fire mod IOIDRAGON Toggle Invisibility IOIINVS or IOICANTSEE Fast gun speed RATPOWER Play as Father Vittorio IOIFATHER or IOILAWS Toggle Punch IOIMEGAZ Toggle Silent Assassin IOIASSIAN
    Thanks to snakej32

    Level select

    Note: This procedure involves editing a game file; create a backup copy of the file before proceeding. Use a text editor to edit the "hitman2.ini" file in the game folder. Locate the "DefaultScene=AllLevels/logos.gms" entry and change it to "DefaultScene=AllLevels/levelmenu.gms". All levels will be marked as completed and a level selection menu will be unlocked.
    Thanks to Richard O'Brien

    Level skip

    Note: This procedure involves editing a game file; create a backup copy of the file before proceeding. Use a text editor to edit the "keyboard.cfg" file in the game folder. Locate the following group of text:
    <Mapping Action="CompleteLevel" Activation="None">
    <Key SCode="K_NEXT" Device="Keyboard"/>
    </Mapping>

    Change the "K_NEXT" text to "K_<key>", where <key> is an uppercase letter. Begin game play and change to third person view or use the sniper scope or binoculars. Press that key and the current level will be marked as completed.

    Teleport

    Note: This procedure involves editing a game file; create a backup copy of the file before proceeding. Use a text editor to edit the "keyboard.cfg" file in the game folder. Locate the following group of text:
    <Mapping Action="CheatMove" Activation="None">
    <Key SCode="K_NEXT" Device="Keyboard"/>
    </Mapping>

    Change the "K_NEXT" text to "K_<key>", where <key> is an uppercase letter. Begin game play and change to third person view or use the sniper scope or binoculars. Press that key and 47 will teleport where the crosshairs are on flat solid ground.

    Beta version: Cheat mode

    Note: This procedure involves editing a game file; create a backup copy of the file before proceeding. Use a text editor to edit the "hitman2.ini" file in the game folder. Add the line "enableconsole 1" at the bottom of the file. Press ~ during game play, then enter one of the following codes at the console window to activate the corresponding cheat function. Effect Code Toggle God mode god <0 or 1> Toggle debug mode ipdebug <0 or 1> Unlimited ammunition infammo All weapons giveall Toggle Invisibility invisible <0 or 1> Toggle nailing enemy hands to wall when killed nailgun <0 or 1>

    Thanks to Brendan Moore, snakej32, Richard O' Brien for confirming these.

    Hope these may help with iso mods guys, as I don't have a copy of the game I cannot test these.
     
    • Like Like x 1
  11. De

    DellBoy Veni Vidi Vici Lifetime Gold
    235/282

    Joined:
    May 5, 2012
    Messages:
    4,228
    Likes Received:
    2,565
    Trophy Points:
    235
    Location:
    Under Your Bed
    Console:
    Xbox
    great stuff I'm hoping some from TeamXPG will take a look also
     
  12. De

    DellBoy Veni Vidi Vici Lifetime Gold
    235/282

    Joined:
    May 5, 2012
    Messages:
    4,228
    Likes Received:
    2,565
    Trophy Points:
    235
    Location:
    Under Your Bed
    Console:
    Xbox
    here's all the correct commands mate as you said you wen't sure if you were getting them righ, thanks to savstar

     
    • Like Like x 1
  13. KingBoo

    KingBoo Newbie
    0/47

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    51
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    AU
    Console:
    Xbox
    Hey people

    Tried adding all the different variations of the cheats and not a single thing worked so sorry to get everyone's hopes up but I don't think the cheats are included in this HD Pack.
     
  14. sa

    savstar Newbie BANNED
    0/47

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    260
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    England
    Console:
    Xbox
    No problem Delboy, Glad I can be of some help, I've been messing around with a few games lately, concerning iso mods. I have been looking into dead space 3 iso modding also.

    Theres also much more in bigfile0.viv than just um:BaseValue, Including um:Upgrade and um:UpgradeCost, Tried changing some of these values however caused the console to crash, I just hope others are working towards some better mods.

    As weapon clip size and damage does not seem to have much effect, even though I have changed the base values for these.

    It's looking a bit sketchy on wether or not someone may be able to pull any iso mods off with hitman HD collection, considering we can't get any cheats to be binded to the cfg file.

    If theres anything else you may need any help with just PM me mate, i'm always looking on forums on here anyway mate, XPG is the place to be lol.

    P.S i've just been playing Omerta city of gangsters, it seems quite addictive considering some of the poor reviews. ;)
     
  15. XPGCaboose

    XPGCaboose XPG Lifer TeamXPG
    155/188

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    6,016
    Likes Received:
    710
    Trophy Points:
    155
    Gender:
    Male
    Location:
    California, USA
    Console:
    Xbox
    level select can be done for both of these games as well but that's about it.
     
    • Like Like x 1
  16. KingBoo

    KingBoo Newbie
    0/47

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    51
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    AU
    Console:
    Xbox
    Hey mate sorry for not getting back to you sooner had a big weekend. Could I ask was that the CompleteLevel command or another one and thanks again for having a crack at the game.

    Edit: sorry just realized you said level select not level skip.
     

Share This Page

Close