disc not supported after console update

midiandy Oct 1, 2012

  1. mi

    midiandy Newbie
    0/47

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    keep getting disc not supported after console update from fifa 13 disc
    the back up is not truncated and has been run through abgx and console is upto date using LT3.0
    i run the disc on another console using same setup works perfect
    but didnt update from disc on working console
     
  2. ADDZ

    ADDZ ( * Y * ) Lifetime Gold XPG Retired Staff TeamXPG
    595/752

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Messages:
    15,943
    Likes Received:
    6,688
    Trophy Points:
    595
    Location:
    Behind you sniffing your hair!
    Console:
    Playstation 4
    Some people have the same problem, try save it to HDD and see if that allows it to boot.
     
  3. BinaryX

    BinaryX Lifetime Gold XPG Developer Lifetime Gold
    0/47

    Joined:
    May 21, 2011
    Messages:
    978
    Likes Received:
    255
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Europe
    Console:
    Xbox
    I also experienced something similar with RE6 although it was just a read error that occured after a title update.
    Working fine now, no more errors.
     
  4. mi

    midiandy Newbie
    0/47

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    installed to hard drive and still says disc not supported
    do you think they could be some sort of new protection as i updated the dashboard from fifa 13 disc it wont load
    but on my other console it loads perfect which was updated using live
     
  5. BinaryX

    BinaryX Lifetime Gold XPG Developer Lifetime Gold
    0/47

    Joined:
    May 21, 2011
    Messages:
    978
    Likes Received:
    255
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Europe
    Console:
    Xbox
    Not sure, it can be but theres no announcement about it on c4evaspeaks.
    Try removing the downloaded title update and then try again, see if that helps.
     
  6. mi

    midiandy Newbie
    0/47

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    how do i remove the update.
    it was a dash update not game update
     
  7. BinaryX

    BinaryX Lifetime Gold XPG Developer Lifetime Gold
    0/47

    Joined:
    May 21, 2011
    Messages:
    978
    Likes Received:
    255
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Europe
    Console:
    Xbox
    A dash update? theres no way to get that from a game unless thats the first time you connected to LIVE for it in some time.
    In that case its a little different, the new dash probably flashed your drive back to stock.

    Theres no way to remove the dash update, your best bet is to reflash your drive to CFW.
     
  8. ADDZ

    ADDZ ( * Y * ) Lifetime Gold XPG Retired Staff TeamXPG
    595/752

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Messages:
    15,943
    Likes Received:
    6,688
    Trophy Points:
    595
    Location:
    Behind you sniffing your hair!
    Console:
    Playstation 4
    You can't remove the dash update but the TU will be in Content: 0000000000000000>FIFA 13 folder (GAME ID)>000B0000>HERE
     
  9. mi

    midiandy Newbie
    0/47

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    the drive was on LT3.0 and still plays back ups just not fifa 13
     
  10. Wallsch

    Wallsch Lifetime Gold Lifetime Gold
    185/188

    Joined:
    Oct 3, 2011
    Messages:
    4,647
    Likes Received:
    528
    Trophy Points:
    185
    Gender:
    Male
    Location:
    Wausau, Wi
    Console:
    Computer
    As far as I know you cannot remove a dash update, sorry.
     
  11. mi

    midiandy Newbie
    0/47

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    the drive was on LT3.0 and still plays back ups just not fifa 13
     
  12. BinaryX

    BinaryX Lifetime Gold XPG Developer Lifetime Gold
    0/47

    Joined:
    May 21, 2011
    Messages:
    978
    Likes Received:
    255
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Europe
    Console:
    Xbox
    I'm a bit confused here, what exactly did you download with the Fifa 13 disc?
    A title update of the game itself or a dash update through LIVE and not the game?
     
  13. mi

    midiandy Newbie
    0/47

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    i put the fifa 13 game in it said it needs a console update to play thegame it installed from the disc now gives the error
     
  14. BinaryX

    BinaryX Lifetime Gold XPG Developer Lifetime Gold
    0/47

    Joined:
    May 21, 2011
    Messages:
    978
    Likes Received:
    255
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Europe
    Console:
    Xbox
    Were you connected to LIVE before you launched Fifa 13?
    If thats the case then its def a title update and not a dashboard update.
     
  15. mi

    midiandy Newbie
    0/47

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    no console not connected to live
     
  16. BinaryX

    BinaryX Lifetime Gold XPG Developer Lifetime Gold
    0/47

    Joined:
    May 21, 2011
    Messages:
    978
    Likes Received:
    255
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Europe
    Console:
    Xbox
    I'm not sure then, its possible that the Fifa 13 disc contained a dashboard update but then again other games wouldn't work either.
    What i would recommend is that you re-download fifa 13 and burn it again using imgburn.
     
  17. mi

    midiandy Newbie
    0/47

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    i have the same setup on another console and the game works perfect
    the only difference was the update from the disc
     
  18. mi

    midiandy Newbie
    0/47

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Console:
    Xbox
    also just tried all other xgd3 games not working either with same error
     
  19. jsja

    jsja The Beast
    0/47

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    4,951
    Likes Received:
    754
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    Console:
    Xbox

    i would try to do a reflash
     
  20. iRmiiN

    iRmiiN Newbie
    0/47

    Joined:
    Oct 3, 2012
    Messages:
    65
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Xbox liVe ST.
    Console:
    Xbox
    Fifa 13 Is Got Some New Security Thing That A burner max Disk Works 100 Better Than Truncate but i guess reflashing your xbox shoud make it work
    you also can try the music method that you play a song from you hdd before starting the game
     

Share This Page

Close